Markering av verdensdagen for psykisk helse

Kantina på Sande videregående skole ble fullsatt da nesten 100 personer møtte frem i forbindelse med markering av verdensdagen for psykisk helse. Det var tydelig at foredragsholder Per Christian Ellefsen engasjerte tilskuerne. Skuespilleren fra Nasjonalteateret som også er kjent som Elling i filmatiseringen av Ambjørnsens romaner med samme navn snakket om hvordan man kan finne sin indre glede i de små tingene i hverdagen.

Verdensdagen for psykisk helse er en årlig markering som holdes over hele verden den 10. oktober. Dette er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse. (http://www.verdensdagen.no/) Temaet for 2017 er «Noe å glede seg til»

Arrangementet i Sande var et samarbeid med Bygdekvinnelaget, Røde kors, Mental helse, Sande videregående skole og Sande kommune. Arrangementet var på kveldstid og åpent for alle. Det var også en markering av dagen på formiddagen med stand på torget ved Psykisk helse i Sande Kommune og Mental helse.

Onsdag 11. oktober har Sande vidergående et eget arrangement for elevene på skolen og for elever i 10. klasse.