20. september skal NRK slutte med radiosendingene sine på FM i Oslo, Østfold, Vestfold og Akershus.

De kommersielle riksdekkende kanalene følger etter med å avvikle sine sendinger på FM 8. desember.

Lokalradio som sender på FM i din kommune kan fortsette å sende på FM også etter 8. desember dersom de ønsker det.

Når det digitale radioskiftet er ferdigstilt, vil du kunne lytte til riksdekkende kanaler via DAB-nettet, nettradio, apper på mobil eller via tv. Med unntak av Radio Norge og P4, som sendes på DAB (uten pluss), sendes nå alle riksdekkende kanaler på DAB+.

NRK og de riksdekkende kommersielle kanalene sender i hvert sitt DAB-nett med ulik dekningsgrad. Det innebærer at du enkelte steder kan få inn NRKs kanaler, men ikke de kommersielle.

Er du klar?

De fleste DAB+-radioer kan ta inn sendinger på DAB (uten pluss) og FM. Hvis du allerede har en DAB+-radio, anbefaler vi deg å oppdatere kanallisten med jevne mellomrom for å fange opp tekniske oppdateringer og nye kanaltilbud. Dette gjør du ved først å trekke ut antennen og gjennomføre kanalsøket «scan», «full scan», «rescan» eller liknende. Du bør også oppdatere kanallisten hvis du flytter radioen fra et geografisk sted til et annet. Dersom du ikke finner kanalsøkfunksjonen, råder vi deg til å lese bruksanvisningen og eventuelt kontakte forhandler.

Hvis du skal skaffe deg digitalradioutstyr til hjemmet, hytta eller bilen, er det greit å være forberedt på at etterspørselen av apparater og monteringstjenester kan øke rundt slukkedatoene.

Det er lurt å huske på at en god antenne og riktig montering av denne, kan være avgjørende for at du får en god lytteropplevelse. Det finnes mange ulike løsninger på markedet, så ta kontakt med forhandlere og monteringsverksteder når du skal velge. Husk at gamle radioer som du ikke ønsker å beholde, skal leveres til gjenvinning hos alle radio-forhandlere og på returstasjoner.

Trenger du for mer informasjon?

På nettsiden www.medietilsynet.no/digitalradio har vi mye informasjon om det digitale radioskiftet. Du kan også sende spørsmål til .